NATALY BRUNNER

 Bine te-am gasit Nataly! Vreau sa te intreb, cine este Nataly Brunner si cum a aparut Philini?

Salut, Mariana!
Cred ca sunt o persoana plina de contraste. Pe cit de buna, pe atit de dura. Pe cit de creativa, pe atit de practica. Pe cit de bine ma simt la expozitiile de moda, in orasele aglomerate, pe atit de bine ma simt in natura.
Cred ca si Philini e bazat foarte mult pe aceste contraste. A aparut din pasiunea mea fata de frumusetea femeilor. Dar frumusetea care nu e evidenta, chiar uneori ascunsa, frumusete care vine din efortul de creste, din munca si pasiunea fata de un vis.

philini designer nataly brunner

Ce valori si idei promoveaza conceptul Philini?

Conceptul Philini promoveaza valorile femeii, taria de caracter, eleganta si feminitatea. Philini patrunde dincolo de frumusetea exterioarea , descopera si valorifica interiorul femeii, intregul sau univers.

philini bags

Care sunt etapele de creare a produsului final si care e etapa ta preferata?

Etapele de creare incep cu : inspiratia, descoperirea istoriei si a conceptului, crearea designului, producerea primelor prototipuri, alegerea materialelor si producerea gentilor. Urmeaza mai apoi marketingul, vinzarile, feedbackul si serviciul de garantie de dupa vinzare.
Mi-e greu sa-mi dau seama care etapa e mai mult sau mai putin preferata. Dar cred ca etapa cea mai plina de euforie este inspiratia, descoperirea istoriei si conceptului, designul si producerea prototipului. Aceasta stare e foarte speciala pentru mine. Anume in aceasta perioada am atita energie ca “as putea muta din loc vagoane”.

Cine confectioneaza gentile si unde sunt situate atelierele tale de creatie?

A fost o perioada cind eu le confectionam, iar acum atelierile sunt in doua tari – in Moldova si in Germania. Imi place sa combin experienta de trai si mentalitate din ambele tari.

philini atelier

Cum au aparut gentile tale din pinza? 

Gentile din bumbac au aparut  mai mult din experienta si dorinta de a face genti colorate, usoare, de vara.De obicei, gentile pentru cumparaturi sunt confectionate din materiale sintetice. Anume din aceasta cauza,eu  mi-am dorit sa fac genti din tesaturi naturale.

Ce crezi despre importanta  curentului “sustainable” in moda? Ce crezi despre crearea gentilor din piele naturala?

Cred ca atit timp cit oamenii consuma carne, crearea articolelor din piele un e fel de  “recycling”. Altfel, ce ai face cu atita piele? Pielea naturala este cu mult mai aproape de natura decit cea sintetica. Nu lucrez cu pielea exotica. Pentru mine e importanta sursa de provenienta a pielii. De asemenea, eu am foarte mare grija de conditiile de lucru a angajatilor mei si de plata corecta a acestora, mai ales atunci cind vorbim despre munca artizanilor profesionisti.

 

Cum ar trebuie sa fie un antreprenor in marochinarie si ce greseli ar trebui sa evite?

Cred ca fiecare antreprenor e original prin felul sau de a fi. Oricum, cred ca e o bransa unde, totusi, cultul perfectionalitatii trebuie sa existe. E imposibil de evitat greseli. Mai ales, daca aceste greseli te dezvolta. Cea mai mare greseala e sa lasi erorile sa ramina cum au fost, nereparate. Adica, e importanta corectarea, nu greseala.

Cine  este femeia care poarta gentile Philini?

In majoritatea cazurilor sunt femeile Self-made, sau femei care au o profesie destul de stresata. Am observat ca acest tip de femei isi cauta balansul de valori in productia Philini. Adica – vor ceva individual, creativ, calitativ si independent de trandurile care apar si dispar.

philini

Ce te motiveaza sa creezi cind nu ai dispozitie?

Oamenii care ma inconjoara, echipa, persoanele noi.

Care sunt lecturile tale preferate? Poti sa ne faci un top cu 5 carti preferate?

Citesc mult. Sunt tipul de persoana care, cind nu stiu ce sa fac mai departe, ma opresc in librarie si intuitiv cumpar o carte, in care gasesc raspunsul direct sau indirect la ceea ce ma framinta. Nu pot spune ca am o carte favorita. Depinde de moment si necesitate. Sunt autori care mi-au influientat mult caracterul si personalitatea.
Acestia sunt: Carlos Castaneda, Steve Tobak, Michael Gerber, Reinhard Sprenger, David Landes, Irina Khakamada, Zig Ziglar si altii, dar impactul lor l-am simtit cel mai mult.

Dar nu sunt tipul care citeste romane. Partea romantica prefer sa o traiesc in viata.

Pe linga genti si lectura, ce pasiuni mai ai?

Fengh – Shui, plimbarile lungi cu ciinii, florile, natura, filmele bune si muzica. 

Pe ce site ori aplicatie intri prima data dimineata?

Pe Skype. Sotul pleaca foarte devreme la serviciu,  imi place sa incep ziua cu ceva pozitiv, vorbesc cu el.

Mama, sotie, businesswoman – e posibil sa indeplinesti aceste roluri, cu succes, in acelasi timp?

Da, e posibil. Greu, dar posibil.

Care e secretul?

Comunicarea in famile. Discutam,  ne respectam si incercam sa intelegem ca inafara de membri ai familiei, suntem si personalitati care doresc sa se dezvolte si separat. Unul dintre cei mai importaanti membri este feciorul, cerem si tinem cont de parerea lui de cind avea 5 ani. Adica, gasim posibilitatea de a ne oferi spatiu unul altuia, iar in acelasi timp suntem foarte uniti cind vine momentul sa facem un pas inainte, in scopurile propuse. Nu sunt o mama „Elicopter“, fapt pentru care fiul ne este recunoscator. I-a placut dintotdeauna sa fie independent, sa-si exprime parerile si sa comunice despre dorintle pe care le are.

Felul de mincare preferat, ceai ori cafea?

Imi place mincarea italiana si cea pe care o gatesc acasa. Bucatarie e un mod de a ma relaxa.
Prefer cafeaua dimineatsa si ceaiul dupa masa.

Unde iti place sa calatoresti?

Salzburg, Milano si Copenhaga sunt orasele mele preferate unde ma intorc cu placere, de fiecare data. Dar, in general, imi place sa calatoresc acolo unde pot intilni prieteni si oameni dragi, nu prea are importanta locul. Si sunt o persoana convinsa ca daca vreai sa cunosti ceva nou, culura noua, tara noua – e nevoie de mai mult timp. Adica e nevoie sa traiesti o perioada in acea tara.